Livet hos Hogengård

Det ÄR verkligen kontrasternas plats

Smycke med safir. Eller en bit blått glas? Fin är den iaf.
I går kväll åt vi god middag på Café Batavia.
Klart annorlunda ställe med foton överallt.
På toaletten. Eller var det en bastu?
Efter en hel dag här är det svårt att vara fräsch.
Mycket intressant besök inne på fabriken.
Formarna till de presade kuporna.

Då vi ställde in mitt möte idag på eftermiddagen så bestämde jag mig för att åka till hotellet. Somnade sent inatt och är sliten. Igår hann jag inte ens blogga. Vi gick på mässa halva dagen och sedan träffade jag några bolag under eftermiddagen. Givande är väl vad jag kan säga så här långt.
När vi skulle äta lunch så kom det fram en liten söt Indonesisk kvinna till mig och frågade vart jag kom ifrån. Jag svarade Sverige och hon lös upp och började tala Norska. Hon hade bott där i fyra år nu och hade mycket att berätta. Lite kul händelse och väldigt oväntat. Något annat oväntat var att jag köpte en lampa. En taklampa. Eftersom de stängde denna dagen så sålde de en del av sortimentet. Så nu KJ har vi snart en lampa att hänga över matsalsbordet. Glömde dock att ta en bild på den. Får bli när jag kommer hem.
Efter mässan åkte vi till ett varuhus där de säljer många olika saker som är producerade i Indonesien. Gick runt lite men kom ständigt tillbaka till ett hängsmycke. Tyckte det var lite dyrt. 648 000 Indonesiska rupier, ca 430 sek. Men efter att ha tittat på det ca tio gånger så slog jag till. Jag hade ångrat mig om jag hade lämnat butiken utan att köpa den.
Vi åt en mycket god middag på kvällen och pippi på pinne aka chicken satay var gudagod. När jag väl kom hem, hade duschat av mig dagens svett så kunde jag inte somna. Låg vaken i många timmar. Otroligt frustrerande. Lär inte vara ett problem ikväll…
Idag har jag haft ett besök på en fabrik en bit utanför stan. Dit fungerade trafiken bra. Tillbaka var det mer kaos än vanligt. Typ någon ledighet som var över och alla skulle tillbaka till stan.
Det var intressant att få se hur de har det på fabriken och jag säger bara; gnäll inte ett jefla dugg. De har det väldigt bra här jämfört med många andra platser men det är långt från hur bra vi har det i Sverige. 
Nästan lite glad över att få eftermiddagen ledig så jag kan slappa och skriva lite. Funderade på att gå ner till poolen en sväng men det blåste väl mycket. Men jag kan ångra mig. 🙂
I morgon har jag möte på förmiddagen och sedan ska vi åka vidare till en plats som heter Bandung. Tror det ligger ca 18 mil utanför Jakarta. Där bor vi över en natt och åker tillbaka hit dagen efter. På torsdag har jag trolien två möten och på sen kväll/natt flyger jag hemåt. Hoppas jag hinner/orkar blogga snart igen.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *