Livet hos Hogengård

Om hur man blir den sämsta kvinnan på jorden

Efter att ha tillbringat fyra dagar på BB kan jag bara konstatera att de har lyckats hjärntvätta mig lite. Igår efter att varit hos BVC och vägt Lillen så tog jag beslutet att sluta försöka amma. Det är nog något med det fulaste man kan göra enligt kvinnomaffian på BB. Ja, jag förstår hur bra det är för honom att bli ammad men ibland så tar det negativa över. Att ha sår på nipplarna och en bebis som inte får i sig mat nog och därför gallskriker inom 10 minuter vid bröstet är inte direkt gynnsamt för varken kropp eller själ. Ändå har de (BB-maffian) lyckats ta sig under mitt skinn och jag har dåligt samvete. Och då är jag som de flesta vet en bestämd och målmedveten människa. Jag bryter ihop (lite dramatiska ord men ni förstår) och kommer igen när det känns som värst och inget fungerar. Allt går att lösa men det kan ta lite tid. Kanske gav jag upp för lätt? Det får vi aldrig veta. Nu kör vi vidare.

14 thoughts on “Om hur man blir den sämsta kvinnan på jorden

 1. Det gör riktigt ont att amma, jag vet 🙁 och i mitt fall så blev lillkillen inte riktigt nöjd. Direkt jag började med mjölkersättningen (efter över två månader) försvann hans kolik över natten så jag önskar att jag gett upp amningen tidigare, för då hade han kanske mått bra från start. Kör ditt race och strunta i mammamaffian. De är lite galna de där kvinnorna och de har åsikter om allt 😀

 2. Det är helt galet att man ska behöva bli ett kasserat vrak först och att även bebisen ska behöva må pyton. Det är INTE ok. Att du orkade!!

  Vi provar nu att mata mindre och oftare än var tredje timma på dagen. Bara för att han ska lära sig att äta lite lugnare och att det kommer mat. Helt vansinne att se sin knatte så hungrig att han sväljer luft i massor.

  Så skönt att både Harry OCH du mår bättre nu.

 3. SOfie skriver:

  Heej! Jag tänkte bara inflika… På BB är de amnningsfacister! Visst är bröstmjölk superduperbra, men fy fan för att ta hand om bebis om man har ont, mår pyton…osv.

  Prova med lite tillägg! NAN är det som funkar för de flesta. När plutten ammat tills du inte orkar mer, ge honom lite flaska. Om du behöver en paus, be "pappa" ladda upp med termosen och pulvret 😉

  Om mjölken sinar, ta ett glas vin! Det är inte ett dugg jävla farligt, men får igång mjölken. Slutade amma vid 3,5 mån, men jag önskar att jag hade hållit igång morgon och natt-amningen bättre 🙂

  Oavsett vad, så vet magkänslan bäst! Komihåg det… Kramar /Sofie

 4. Hej Sofie och tack för tips!

  Jag har redan gjort mitt val. Smärtor och framförallt en konstant ledsen och hungrig bebis gjorde valet åt mig. Nu äter vi på flaska och det blir allt längre stunder med en lugn och nöjd liten gubbe (och föräldrar). Han gick ju ner lite för mycket redan på BB. Ska han då behöva gå utan rejält med mat? Tror inte det. Vi är alla tre nöjda med vårt val. 🙂

 5. Jonna skriver:

  Jag blev rätt bra trots att jag inte ammades när jag var liten… Tänkte bara rekommendera flaskan MAM Ultivent (finns i mataffären), med den sväljer de inte lika mycket luft (märkte stor skillnad på H, hon fick både ersättning och amning av olika orsaker = läs diskbråck mm). Men du kanske redan har hittat nån superflaska?

 6. Dr Brown har den funktionen att de inte ska få i sig luft. Tur att vi har den för han är rejält glupsk. Tror han laddar för att bli 190 cm redan nu. 🙂

 7. Tina N skriver:

  Ta inte åt dig Vännen och GRATTIS förresten! 😀

  Visst är det bra att amma med tanke på immunförsvar och så där, men för vissa funkar det inte och då går det lika bra med ersättning! Det viktigast är ändå att man hittar en lösning, som passar för en själv och där både Mamma och barn mår bra! 🙂

  Känn dig inte, som en sämre Mamma för det. Nästa gång funkar det kanske. Däremot tycker jag att om man hade fått vara kvar lite längre på BB, så hade kanske fler Mammor sluppit problem. För det tar tid att komma igång med amningen.

  Men det där med vinet…tycker jag nog att du ska låta bli… 😉

  Kram

 8. Anonym skriver:

  Det viktigaste är inte att amma! Utan det är att vara en lycklig och glad mamma som mår bra med en liten kille som också mår bra:)
  P&K

 9. Tack för din fina hälsning frk Kaka!
  Vinet lockar inte ens nu när jag slutat amma. Vin ska njutas när man mår bäst. 🙂
  En dag till på BB och de hade fått skicka mig vidare till psyk. 😀 Kram

  Tack söta Snäckan, du är bäst! P&K!

 10. Gerd skriver:

  Det har du inte alls blivit , det viktigaste är att Karl-Herman blir mätt och du mår bra. Kramar

 11. Instinkten att se sitt barn mätt är större än BB-maffians försök till hjärntvätt. Ta mitt inlägg med en nypa salt. 🙂

  Kram!

 12. lilla jag skriver:

  Du ska göra det som är bäst för dig men innan du bestämmer dig så hoppas jag att du har prövat "plasttutan" från apoteket. ( den är som en extra hud som du sätter över vårtgården och bröstvårtan). Den räddade mina såriga bröstvårtor och var guld värd. Den var genomskinlig så förstå paniken när det var amningsdax och jag inte hittade "tutan" i röran hemma. Lycka till med vad du nu gör!

 13. Hej lilla jag
  Beslutet är taget och vi är nöjda med det. Jr är numera en mätt och belåten liten figur.

 14. Anonym skriver:

  Skönt med nån som står upp för sitt hungriga barn och vågar sluta amma!
  jag kan bara gissa att du nu så här ett tag efteråt faktiskt vet att du tog rätt beslut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.