Livet hos Hogengård

Revy på Orust igår

Fatta hur jag garvade igår. Lokala teaterklubben har haft nyårsrevy i många år. Jag har inte sett dem på länge. Vet inte varför. I år gav jag mor och far biljetter i julklapp. De tyckte den var super och tyckte jag skulle ta med mig KJ (uppvuxen i Halmstad). Han tror ju att min far talar värsta sortens dialekt. Fel. 🙂 Gobbarna på bilden är Enar och Einar. Bröder, den ena tre månader yngre än den andra… Helt underbara. Skulle filmat lite så ni skulle få höra. Det är helt oslagbart. ”E du ente rektit schlu” är ett av mina favvouttryck. ”Går i schkowen och moverar” är ett annat. Helt omöjligt att stava. Ni får gissa. 🙂
Till höger har vi Majvor som jag bodde granne med ”förr i tiden”. Så skön att det finns inte ord. ”Agda” till vänster var också riktigt bra med en grym dialekt. Tvekade inte på en stavelse. Nästa år kommer jag boka biljetter så snart de släpps.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.