Hogengårds gamle BMW
Hogengård of Sweden, Livet hos Hogengård

Det blev en pizzaracer och ett ponnybus

I våras blev ju KJs Audi påkörd när jag skulle på en intervju för årets företagare. Dålig tajming på den. Men det var inte mitt fel och bilen blev inlöst då plåtskadorna blev för dyra att laga. Sedan hängde jag på Blocket och jag provkörde en del bilar. Suvar och diesel. Men jag gav det tid. Jag kunde ju köra med bilen så det var ingen hets. La bud på en VW Tiguan i Värmland men han tyckte jag gav skambud. Men det var en diesel och han hade bytt kamrem ”i buskarna” så jag ville inte ge mer. Så blev jag mer och mer försiktig med dieselbilarna. Vem vet hur hög skatten blir på de äldre modellerna om något år eller så. Jag tänkte inte ta risken. Så hittade jag en BMW 325 xi utanför Lerum. Den åkte jag och provkörde. Och jag var fast. Det var lite som att komma hem. Lagom storlek, fyrhjulsdrift och hyfsad dragvikt. Men denna såldes privat och han var helt ute i det blå med prislappen. Det fanns dock en till i Stockholm som gått lite mer. Så efter semestern i Höllviken satte jag mig på tåget och reste dit. Tog en lite sväng i stan och skrev på. En vecka efter jag köpt den gick den som en pottaskit. Motorlampan lyste och jag fick rulla hem försiktigt. Fick tid på verkstad samma dag och det var bara en tändspole som gett sig. Bilfirman som jag köpt av ersatte mig utan diskussion. Proffsigt. Men jag var inte tuff innan jag visste vad problemet var.

Senaste nytt är att Buset har börjat rida igen. Vi har en ponny i stallet som han är så förtjust i. En bussig liten herre men väääldigt hungrig. Så det blir lite strid om det ska ätas eller jobbas. Jag har beställt ett par ridskor till honom. Gympadojor är inte bra att rida i. Hjälm och väst passade fortfarande. Suveränt med hjälmarna som man ställer in i nacken. Ridbyxor får han först när jag vet om han kommer fortsätta. Om jag inte kommer över ett par begagnade. Just nu är läget så att han vill rida varje dag. Där är inte riktigt jag. I förrgår tog vi en tur i skogen och jag fick springa halva vägen då han kom på hur kul det är att trava. Kommer nog bli bra för figuren det här.

Nu ska jag försöka trotsa min förkylning och sätta upp några konsoler på väggen. Galgade upp ett gäng bh:ar igår men det blev för tungt så jag måste byta till mollyplugg ist. Wish me luck. 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.