Livet hos Hogengård

Matt i lacken…

…och lite full i skratt. Jag får väldigt få reklamationer. Men ibland är det något knas. Då är jag oftast mycket generös med att ge nytt. Dock inte alltid. Har man tvättat söder ett plagg så går det inte att få ett nytt. Ungefär som att lämna tillbaka ett par skor som är utslitna. Det är inte ok. 🙂

Sportbehån har bygel och det är alltid en risk att tvätta dessa i maskin. (Alla som tillverkar/säljer behåar med byglar anger att det är handtvätt som gäller). Jag har dock gjort det i alla år och jag har förstört en. Använder en nytvättad nästan varje dag i veckan.
Nr 1 är att inte ha för varmt. Då smälter plastpluppen som sitter i änden av bygeln och då kryper den igenom. Max 30° fintvätt och det är fortfarande på egen risk.
Nr 2 är att använda tvättpåse och skippa sköljmedel. Sköljmedel förstör de elastiska trådarna som finns i allt som har Lycra eller Elastan i sig. Så är plaggen dessutom redan mjuka och du kan spara de pengarna. (Det gäller givetvis även dina toppar, stretchjeans och trosor etc).
Nr 3 är mycket viktig. Tryck inte maskinen för full. Då är det nästan garanti på att byglarna fastnar och går igenom tyget.

Så nu släpper vi det och går vidare i livet. 🙂

Related Posts

4 thoughts on “Matt i lacken…

  1. Tina N skriver:

    Jag kör alltid mina i tvättpåse, 40 grader och med sköljmedel. No problems! 🙂

  2. Alltså det blir ju på egen risk. Men oftast så funkar det. 🙂 Men skippa sköljmedel så håller tyget längre.

  3. iashemlis skriver:

    TACK för tipsen.. *en som tvättar 40 grader, utan påsar, med sköljmedel och fullknökad maskin och funderar VARFÖR i hela friden byglarna kryper ur* ….. HAHHAHAHA

    Ska genast ta till mig ditt tips. =)

  4. ia ia ia! Du är tyvärr inte ensam. Hoppas fler än du tar till sig mina tips. Kram på dig! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.