Helena von Sassen
Hogengård of Sweden, Livet hos Hogengård

Snart dags för mammaledigt

I lördags gjorde jag och Sassen vår sista start för i år. Vi åkte till Bollebygd och startade en MsvB:5. Hon har känts fin hela veckan, pigg, mjuk och framåt. På framridningen kändes hon också bra men jag började lite för tidigt. Inget problem för henne men lite långdraget. Väl inne på tävlingsbanan gick hon fint men vi saknade den där magiska ”flowen” som vi har haft några gånger. Inga stora missar och 67%. Jag är självklart nöjd men det hade varit roligt att avsluta med en rosett. Vi fick första plats utanför placering.

Sassen är nu nästan precis fem månader dräktig med Van Vivaldi från Lövsta. Sassen blev uttagen till Lövsta Star i våras och allt gick så snabbt. Många av mina ryttarvänner (och ibland jag själv) undrar lite över varför jag valde att betäcka. Främsta anledningen är att jag behöver jobba mer för att driva bolaget framåt. Jag kan inte rida på halvfart utan vill upp i klasserna. Det tar sin tid. Sedan har jag haft en dröm om att hon ska få ett föl sedan jag köpte henne för 13 år sedan. Hon är en så underbar häst, inifrån och ut. Det skulle vara en sådan lycka att få följa hennes unge/ungar. Så dräktig är hon och nu ska jag rida iallafall en månad till innan första mässan på Elmia kör igång 25-29/10. Sedan blir det troligen monter även på Friends 30/11-3/12. Men det kommer jag berätta mer om snart.

En stilig pappahäst som inte är allt för hög. Lätt och fin typ samt tre bra gångarter. Våren kommer bli olidligt spännande.

Förstå hur söt hon var som föl. Och supersocial. Det och hennes goda hjärta samt vita ”tassar” hoppas jag hon ärver vidare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.