Hogengård of Sweden, Livet hos Hogengård

Problemen med ridsår? Har du rätt ridtrosa?

Ridtrosor säljer mer än vanligt!

Som ni vet så har jag sålt två olika sorters ridtrosor i rätt många år nu. En ridtrosa med långa ben och min egen design som är mer av en boxertrosa. Min egen ridtrosa kom till något år efter sportbh:n. Jag hade själv problem med skav och på mässorna så fick jag frågan om jag kunde designa en ridtrosa som verkligen fungerade och satt på plats. Jag är ju inte sen att ta en utmaning så det var bara att sätta igång. I början sålde den lite trögt. Många köpte en för att testa ett tag. Sedan kom de tillbaka och köpte på sig fler. Jag har även skickat många ridtrosor till elitryttare. Både hopp- och dressyrryttare. Även utanför Sverige. Nu har den tagit bra plats och jag säljer dem varje dag.

RidtrosorEtt av de härligare minnena var en kvinna som köpte ett par ridtrosor på en mässa. Hon skulle utomlands på ridsemester och sitta i sadeln många timmar per dag. Detta i rejäl värme. Under nästa mässa, ca ett halvår senare, så dök hon upp igen. Hon ville berätta att det paret fick hon tvätta varje kväll för de var de enda trosorna som fungerade. Tur att det är ett material som torkar snabbt. Mina kunder är så sköna. Det är helt säkert. 🙂

”Nu märker jag att det säljs mer ridtrosor än vanligt.”

Nu märker jag att det säljs mer ridtrosor än vanligt. Min teori är att kvinnor inte nöjer sig med att lida i tysthet utan försöker lösa sina problem med skav. Det finns hjälp att få. Inte bara med hjälp av en ridtrosa utan även andra små trix. Mina problem är nästan helt borta. Mycket tack vare att jag och Sassen är mer samspelta, hon är mer lösgjord, lättare att sitta på och därmed blir det mindre friktion. Men värme och svett är ett av de största problemen. Det blir tydligen kristaller i svetten och dessa gör att det skaver hål på huden. För mig har det varit toppen att ta på barnpuder innan ridning. Finns i vanliga matvaruaffärer där du hittar produkter till bebisar. Så det är mitt tips. Om det redan gått hål på skinnet är silonsalva och Bepanthen toppen för läkningen. Men bomullstrosor är inte bra! Bomull tar evigheter på sig att torka och alla borde veta att det är ingen bra miljö.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.