Livet hos Hogengård

Lördagsgodis!

Knäckigt havretäcke med kolasmak. I receptet står det rabarber och det blir säkert suveränt (i sällskap med jordgubbar om du frågar mig) men jag tog mango och hallon. Lätt att svinga ihop och galet gott!

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1,8 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • smör till formen
  • vaniljglass till servering
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.