Livet hos Hogengård

Och så lite rabarbersaft

Kunde inte med att slänga alla rabarber när jag grävde bort en planta idag. En del ligger i frysen och dessa hamnade i grytan.
Kolla färgen! Så oväntat vacker.
Tog lite mindre socker än receptet sa så det är lite sting i den. Blev bättre än väntat. Riktigt bra nu när jag smakar och tänker efter. Tur vi har en planta kvar. 🙂

(1 kg rabarber i små bitar kokas i 1,5 liter i 15 minuter. Inte röra runt. Då blir saften grumlig. Jag “skummade” saften lite i slutet. Det har min mamma lärt mig. 🙂 Sila av och ner i kastrullen igen. Tillsätt 4 dl socker (4,5 dl i receptet) och saften från en citron. Koka upp igen och låt svalna. Häll på flaskor. Klart!)

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *