Livet hos Hogengård

Lite extra broms på StolleSass

Sassen har två olika sidor. En på sommaren som är soft och nästan lite lat. Så fort det blir kallt så vänder det.  Då kan hon bete sig som en dåre och leva runt.  I ridningen är hon mer än laddad. Igår när jag red samtidigt som stallkompisarna så skvätte det från hovarna i plåtväggen och hon kickade åt skvättet. Det är inga jätteskutt men jag har haft mina bockresor med den damen och det är inget trevligt. Jösses vad hon har bockat med mig… Igår fick jag iaf gjort lite piruettjobb och som vanligt övergångar och skolor. Inga långa pass nu när hon inte är helt igång och det är ett nytt underlag. 
Jag skulle gärna bara rida på ”vanligt” bett som jag gör ute. (I förrgår vågade jag t.o.m. galoppera lite på grusvägen. Det ni! Fast då var det vindstilla och plusgrader. Såklart. 🙂 Men inne så känner jag att jag behöver lite extra respekt från henne. Då blir det kandaret. Jag håller knappt i stången och det funkar bra på henne. Annars vill jag ha så lite skrot i munnen som möjligt. På hennes Micklem har jag ett Bombers lock up eggbett. Nästan som ett rakt bett. Det verkar hon trivas bra med även om hon kan bli lite stark. Gasen funkar alltid. Bromsen inte lika bra. 🙂
Otto är lite putt. Jag förstörde hans kattonger. De blev över efter min inventering/röj igår och de var ju så stora och fina. Nu skulle han bara veta att jag planerar att skicka ut granen också. 
 

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.