Livet hos Hogengård

Andra tävlingen

Far filmade denna starten. Tänkte jag skulle antingen plocka över en bild från videon eller lagt in den på Youtube. Men inget av det har jag lyckats med. Datasupporten KJ är ju på jobb. I söndags var vi alltså på Tjörn för vår andra start på en vecka. Även denna gång MSVC:1. Snacka om att fått blodad tand för att tävla igen. Jag har ju varit ute en hel del med mina andra hästar och nu har jag kommit ihåg varför. Det är så roligt och så fin häst som jag har nu har jag aldrig haft!
Denna gång var det start inomhus. Även om hon är skiträdd för hästar som kommer för nära så gråter hon om hon måste lämna dem. Så det var ju en aning spännande att starta inomhus.
Framridningen gick bra även om hon tittade stort när den stora bruna valacken kom lite nära. Det känns i hela hennes kropp. Fast nu är det som ett stort vinddrag istället för en serie bockningar…
Vi kommer in i ridhuset och hon är smått förskräckt. Solkatter både här och där, över banan och under dörrar. Inga kompisar. Måste ropa lite. Efter första halten inte ett ljud. Om jag är förvånad. Jodu! Jag red lite försiktigt i travdelen för jag ville undvika taktfel som vi fick förra helgen när jag gick på henne lite. Skritten var också lite kort. Men i galoppen lossnade det bra. Där plockade vi en hel del sjuor och en åtta i förvända. Tack vare galoppen så kom vi upp till 61,38%. Nära det magiska 62%.

David kommer hit lördag och söndag så därför har jag idag börjat med byten igen. Inte läge att öva byten när det är förvänd på tävling. De första gick lite väl hastigt och sedan fick jag henne knappt att vänta. Damen har lite för bråttom och tänker massor. Gjorde även två längningar i trav som var häftiga. När dessa går att göra likadant på tävling så kommer domarna att häpna. Hon är helt grym. Far ska filma på torsdag. Jag vill se det själv. Som hon trycker på! Vackra Sassen!

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.